Language selection: English Deutsch Norsk
Gratis WiFi!
Print

Nyheder

Seneste nyheder

December 2012: Nyheder fremover på Facebook

Fremover vil nyheder og events blive publiceret på vores Facebook profil. Besøg den her og få de seneste nyheder.

Maj 2011: US STEAK HOUSE

Wittrup Motel introducerer et nyt koncept i restauranten. Hver torsdag, fredag og lørdag serveres steaks af højeste kvalitet fra Omaha, Nebraska eller Rocky Mountains.

Konceptet er med til at understrege stedets historiske rødder.

April 2011: Wittrup Motel location i "Den som dræber"

Optagelserne fandt sted i august måned 2010 men det er først nu at serien ruller over skærmen på TV2.

Wittrup Motel er med i 2 afsnit af den spændende serie.

Marts 2010: Trådløs internet

Så er der installeret trådløs internet på alle værelser, i receptionen og i restauranten.

Der er gratis adgang. Password udleveres i receptionen.

August 2010: Wittrup har 55 års fødselsdag

Fødselsdagen fejres ved at der laves en særudstilling omkring Wittrup motel på to af motellets værelser. Wittrups historie vises frem sammen med en række gamle klenodier.

Derudover udstiller Roskilde ABC amerikaner biler.

I restauranten kan der spises for 55 kroner.

Juli 2010: Ny hjemmeside

Den nye hjemmeside har set dagens lys.

Hjemmesiden er blevet mere brugervenlig bl.a. er alle menukort nu tilgængelige som PDF filer.

Derudover kan der nu on line bestilles bord i restauranten

Januar 2008: Nyt Diner Transportable koncept.

Årets største nyhed fra restauranten er ændringerne under Diner Transportable.

Menuerne er nu inklusiv vin. Frokostanretningerne inkluderer snaps. Derudover er der nu en markant forbedret rabat hvis man selv henter maden. Konceptet under receptioner er ændret tilsvarende som i selskabskortet.

Se mere under mad ud af huset.

Januar 2008: Opdaterede selskabstilbud og nyt receptionskoncept.

Selskabstilbud/selskabskort er opdateret med nye retter. Bl.a. er der tilføjet en ny spændende ret under vildt: Vildsvindekølle braiseret i øl og honning. Under forretter er tilføjet hjemmerøget Andebryst fra egen røgeovn (specialitet).

Konceptet under receptioner er ændret idet der nu er en fast pris for 8 retter med frit valg indenfor 6 kategorier. Derudover er der tilføjet en række nye retter bl.a. roastbeef ruller med oste creme, bønner og grillet peber samt koriander gravad kalveinderlår.

Ændringerne er helt i tråd med restaurantens koncept om løbende at kunne tilbyde kunderne fornyelser og opdateringer til rettere.

Indkøb og procedurer for bearbejdning af økologiske råvarer i køkkenet er nu helt på plads i tråd med Grøn Nøgle Certificeringen. Restauranten er således blandt de spisesteder i området som er længst fremme med økologi.

Se mere under selskaber.

December 2007: Nyt møblement og flere ikke ryger værelser.

Alle vore B værelser er nu opgraderet med helt nyt møblement. Renoveringen af vore værelser fortsætter løbende i 2008. Det er målsætningen at alle værelser ved udgangen af 2009 er renoveret fuldt ud.

Fra Januar 2008 er 12 af vore B værelser ændret til ikke ryger værelser.

Se mere under værelser.

April 2007: Fokus på miljø.

Miljøet i fokus på Roskildevej

Nyheder Wittrup Motel på Roskildevej har gennem de sidste år haft fokus på miljøet. Og her er det Brian Long, som er miljøansvarlig.

Wittrup Motel i Albertslund valgte at fokusere på miljøet. Og det har ført til både besparelser, en miljøpris samt en landsdækkende miljøcertificering.

De seneste år, hvor der har været stor fokus på energi og miljø, har miljøcertificering af virksomheder også vundet stor indpas. I Albertslund kommunes Agenda 21 strategi har sigtet været at få miljøcertificeret en stor del af kommunens erhverv i perioden fra 2004 til 2007 for bl.a. at fremme lav miljøpåvirkning og et lavt ressourceforbrug. En af kommunens virksomheder Wittrup Motel på Roskildevej fandt idéen så spændende, at det gennem de seneste to år har arbejdet ihærdigt på at blive certificeret.

- Som motellets miljøansvarlige har det været min opgave, sammen med ledelsen og medarbejderne, at begrænse forbruget på en lang række områder, samt at indføre en mere miljøvenlig teknologi, når muligheden har budt sig. Og det har da også resulteret i både tildeling af Albertslund kommunes Grønne Initiativpris samt en certificering under Den Grønne Nøgles miljøordning, hvilket vi selvfølgelig er meget stolte over, fortæller Brian Long og fortsætter:

Store besparelser på både vand, energi og varme
- Ud fra vore erfaringer vil vi som virksomhed gerne være med til at fremme kommunens strategi på miljøområdet ved at bidrage til denne dialog. Miljøcertificering kan opnås med ganske enkle og konkrete målsætninger og fører i sidste ende til en økonomisk besparelse på forbrug, samtidig med at der bidrages til et renere miljø. Her på motellet kan vi, i forhold til omsætningen, melde om følgende besparelser på forbruget i 2006 i forhold til 2005: 1,5 % på vand, 7,6 % på energi og hele 12,7 % på varme. Den smule arbejde, der skal lægges for dagen, opvejer langt de opnåede besparelser i forbindelse med virksomhedens forbrug. I starten kan det være lidt svært at komme i gang og vælge en rigtig og samtidig overkommelig miljøcertificeringsordning. Det er nemlig vigtigt at gøre noget positivt for miljøet i stedet for at drukne i strenge krav, siger Brian Long.

Wittrup Motel har valgt at følge et anerkendt miljømærke ”Den Grønne Nøgle”, som tildeles virksomheder i turisterhvervet, men der findes flere ordninger. Det anbefales at rådføre sig med den aktuelle kommune, når en virksomhed ønsker at omlægge forbrugsmønster og miljøpåvirkning.

- Der er flere positive sider ved at miljøcertificere sin virksomhed. Ikke nok med at der bidrages til et renere miljø, men der sendes også et budskab til de ansatte om at tage ansvar i forhold til den enkeltes forbrugsadfærd. Derudover kan positive resultater smitte af på eventuelle samarbejdspartnere. Det betyder, at selvom der ikke er tale om de helt store umiddelbare forandringer for den enkelte virksomhed, så kan de udsendte signaler måske være med til at sætte en positiv udvikling i gang på miljøområdet. Og det er jo i sidste ende, hvad Agenda 21 handler om, slutter Brian Long.

August 2006: Da Sharin Foo kiggede forbi.

Nyheder Sharin Foo.

Wittrup Motel er ofte blevet brugt som location til forskellige formål.

Senest i forbindelse med at der skulle tages modebilleder af Sharin Foo kendt fra Raveonettes.

Tidligere i år blev der taget billeder til Women bla. med tøj fra Day Birger et Mikkelsen.

For år tilbage blev Jon's første video i forbindelse med Popstars optaget på motellet.

Juli 2006: Wittrup Motel på museum

Nyheder I årene efter åbningen af Wittrup Motel blev Mobil-tanken uden for udvidet til glæde for de mange vejfarende (i dag Citroënforhandler).

Wittrup Motel skrev unik vejhistorie, der indgår i usædvanlig særudstilling.

Hundredetusinder af bilister passerer dagligt store udvidelser af Køge Bugt-motorvejen og Motorring 3 eller M3 i Københavns amt uden at ane, at de er på tredobbelt historisk grund under, på og over de overbelastede vejbaner. Men denne mangel på viden afhjælpes i sommer af særudstillingen ”M3 – fra mælkevej til motorvej”, der er arrangeret af Kroppedal Museum og blandt sine højdepunkter tæller effekter fra Wittrup Motel – Danmarks første motel efter amerikansk mønster.

Udstillingen er lige så usædvanlig som det ret nye museum, hvis fulde navn er Kroppedal Museum for Astronomi, Nyere tid og Arkæologi. Med M3 som fællesnævner præsenteres arkæologernes arbejde med mange fortidsminder fra stenalderens gravhøje til jernalderens landsbyer, ligesom et afsnit fortæller om amatør-astronomi og visioner om et fremtidigt folkeobservatorium. M3 er også navnet på en sfærisk kugleformet stjernehob i stjernebilledet Jagthundene 35,000 lysår borte.

Invasion fra USA
Hovedvægten er dog lagt på afsnittet Nyere tid, der er udarbejdet sammen med Vejdirektoratet og Vejteknisk Institut. De to partnere beretter om motorvejenes udvidelser og museet om de betydelige vejes historie i området. Hvad fandt de vejfarende langs de smalle snoede grusveje i middelalderen, og hvordan blev de erstattet med nutidens snorlige asfaltkanaler?

Eet af svarene er den navnkundige Roskilde Kro, der flyttede fra den gamle landevej i 1770´erne og genopstod ved den nuværende A 1 i Store Vejleådal tæt ved det berygtede Klovtoftekryds, indtil nøglen atter blev drejet om i 1972.

Men allerede i 1955 udstykkede kroen et jordstykke skråt over for, hvor en forudseende amerikansk dame ved navn Sallie Zimmerhackel og en dansk restauratør Oscar Wittrup opførte Danmarks første og eneste motel som tro kopi af amerikansk mønster og i løbet af ganske kort tid oplevede en overvældende tilstrømning af amerikanske tropper på orlov fra Vesttyskland og unge par, der fulgte tidens mode og kom for at blive gift.

Den første dollar
Wittrup Motel har lige siden været et populært tilløbsstykke med sine 60 værelser samt restaurant og selskabslokaler. Udstillingen mindes amerikanertiden med en række fotografier og effekter som en Arne Jacobsen-stol fra ”Sallie´s Snackbar”, en kuffertbænk og en skrivemaskine, der bruges den dag i dag til at skrive prislister på.

Den allerførste dollarseddel, der blev indbetalt, er bevaret i glas og ramme og ses sammen med eksempelvis menukort på engelsk med danske undertekster samt brevpapir, der forkynder: Copenhagen, Wittrup Motel, Highway 1.

Rollerne er byttet om. Roskilde Kro er forvandlet til spejderhus, og over for ligger den livskraftige knopskydning med et i dag overvejende dansk publikum. Men denne historie er kun én af mange, der berøres i M3-udstillingen i museets idylliske gård på Kroppedals Alle 3 i Taastrup.

Yderligere oplysninger fås hos Kroppedal Museum v/ museumsinspektør Peter Sorenius på tlf. 43 30 30 15, mail: peter.sorenius@kroppedal.dk – eller Wittrup Motel v/ medindehaver Claus Hansen på tlf. 43 64 95 51, mail: claus@wittrupmotel.dk

Februar 2006: Nyhed! Wittrup Motel lancerer unik bryllupspakke.

Nyheder Blomster Pavillonen i Tåstrup leverer den smukke buket til de nygifte.

Uhyrligt mange detaljer skal planlægges for at gøre et bryllup så vellykket som overhovedet muligt. Vielsesringe, brudekjole, fotograf, transport til og fra kirke er nogle af de væsentligste sammen med den efterfølgende fests forløb, når brud og gom har lagt sidste hånd på gæstelisten.
Til planlægning af festen har Wittrup Motels restaurant i Albertslund nu bidraget med en ”bryllupspakke”, der løfter de nygifte et godt stykke på vej mod den syvende himmel. Den rummer alt lige fra velkomstdrink til natmad og inkluderer såvel bryllupskage som overnatning efter eget valg. Til en tre retters luksus-menú er der nøje udvalgt et antal retter, der kan sammensættes efter behag.

Planlægning med omhu
Det er vigtigt at vælge festleverandøren med omhu. I denne branche er der desværre mange, som påstår at anvende de bedste råvarer, selvom de i virkeligheden bare åbner en dåse. Derfor er det altid en god idé at besøge restauranten og smage på retterne på det almindelige a la carte kort. Samtidig mærker man også, om atmosfæren og kemien passer, siger Wittrup Motels restauratør Henrik Hansen.
Bordplanen er af afgørende betydning. Vi foreslår altid vore brudepar at udfærdige et eksemplar, som kan hænges op, så gæsterne kan se, hvor de skal sidde. Det er også vigtigt at skitsere, hvornår der skal holdes taler og synges sange for at sikre et let og livligt forløb, slutter Henrik Hansen.
Der stilles to lokaler til rådighed, så snart bryllupsgæsterne tæller over 20 kuverter. I det ene lokale kan man nyde en Kirr Royale som velkomstdrink, mens gaverne pakkes ud. Der er dækket op til middagen i den tilstødende festsal. Efter desserten er der gjort klar til kaffe og bryllupskage i det første lokale. Brudevalsen og den efterfølgende dans foregår i festlokalet.
Sluttelig serveres der enten suppe eller pålægsbuffet, inden gæsterne forlader selskabet.

Romantisk nat
Når brudeparret ønsker at trække sig tilbage, kan bryllupsnatten nydes i et af motellets Lux-værelser, hvor der selvfølgelig for at understrege romantikken er smukke blomster og champagne til det lykkelige par. Næste morgen sætter en lækker morgencomplet et perfekt punktum for bryllupsfesten.

Yderlige oplysninger fås hos Claus Hansen, Wittrup Motel på telefon 4364 9561.

Februar 2006: Nyt menukort 2006.

Nyheder

Wittrup Motels restaurant har netop lanceret et nyt menukort. Blandt de nye retter er en en ny lækker forret med parma-skinke og honningmarinerede svampe. Blandt hovedretterne er Motellets Grill Tallerken tilføjet. Grill tallerkenen består af oksefilet, mørbrad og krydret pølse (specialitet). Der er to slags sauce bearnaise og pebersauce hertil kommer årstidens grønt og hjemmelavet kartoffel rösti eller pommesfrits (hjemmelavet naturligvis).

Der er som altid lagt vægt på en god kvalitet og friske råvarer.

December 2005: Nyt selskabskort 2006

Så er det nye selskabskort for år 2006 klar. Begge selskabstilbud er opdateret med nye retter og nu har børn frit forbrug af sodavand under maden hvis et af disse tilbud benyttes. Tilhørende vinkort er ligeledes opdateret.

Oktober 2005: Julemærkemarchen 2005

Igen i år støtter Wittrup Motel julemærkemarchen med annoncering. Julemærkemarchen afvikles søndag den 4. december 2005.

Vi ønsker alle der deltager en god tur.

August 2005: Jubilæum 6. og 7. august 2005

Vort jubilæum blev en stor succes med mange besøgende ca. 1200 hen over weekenden. Vi takker alle der mødte op for at være med til at fejre denne begivenhed. Se link på forsiden.

Vi har trukket lod i jubilæumskonkurrencen og der blev fundet følgende vindere:

1. præmien til en værdi af 3000,- blev vundet af: Dan Hansen, Albertslund
2. præmien til en værdi af 2000,- blev vundet af: Aase Halvas, Alberslund
3. præmine til en værdi af 1000,- blev vundet af: Franck Villumsen, Albertslund

Juni 2005: Modtager af Grøn initiativ pris 2005

Hvert år uddeler Albertslund Kommune den Grønne Initiativpris. I år faldt valget på Wittrup Motel idet indsatsen her falder godt i tråd med de værdier man har i Albertslund Kommune.

Til grund for valget er at det er vigtigt at miljøindsatsen forankres ved at involvere medarbejdere og gæster. At det høje miljøniveau fastholdes via ekstern revision og at der udsendes et fint regionalt signal om muligheden for ”grøn overnatning” som ligger i forlængelse af Albertslunds øvrige kvaliteter på miljø- og naturområdet.

Foruden et diplom overrakte Borgmester Finn Aaberg også en forkobret nøgle som med tiden vil irre og blive grøn. Nøglen er et symbol på et bedre miljø, en bedre fælles fremtid, en bedre bæredygtighed og endda en bedre økonomi på sigt.

Maj 2005: Tildelt Den Grønne Nøgle

Nyheder

Ønsker man en overnatning eller at finde et lokalt spisested der har miljø på dagsordnen er Wittrup Motel stedet. Her har man arbejdet seriøst med miljøet siden 2003 hvor der blev udarbejdet en kortlægning af virksomhedens miljøbelastning. Der blev opstillet en miljøpolitik og opstillet miljømål med tilhørende handlingsplaner.

Virksomheden blev undervejs inspireret til at gå videre med miljøarbejdet og besluttede sig for at indføre Den Grønne Nøgle. Ved at indføre Den Grønne Nøgle forpligter virksomheden sig bl.a. til at bruge færre ressourcer dvs. el, vand og varme. Der stilles desuden krav om anvendelse af miljøvenlige rengøringsmidler, affaldssortering, rygning, gæsteinformation og meget mere. I alt er der ca. 70 krav som skal overholdes.

I restauranten skal der indkøbes flere økologiske varer end hidtil. På nuværende tidspunkt er kravet at mindst 5% af fødevarerne skal være økologiske.

Februar 2005: Firmamedlemskab af WWF Verdensnaturfonden

På Wittrup Motel har vi gennem årene støttet en række gode formål. Støtten er her i år 2005 udvidet til at omfatte et firmamedlemskab af WWF Verdensnaturfonden.

November 2004: Nyt restaurantkøkken tages i brug

Nyheder

I september 2004 gik man på Wittrup Motel i gang med en omfattende ombygning af restaurantkøkkenet. Den store efterspørgsel på selskabsarrangementer og Diner Transportable kunne ganske enkelt ikke længere håndteres i det gamle køkken. ca. 3 måneder efter opstart blev det nye køkken taget i brug. Restauranten har hermed fået et topmoderne køkken.

Maj 2004: Adgang til grønne arealer

Aftale indgået med Albertslund Kommune om direkte adgang til de grønne områder i Albertslund. Der er nu etableret direkte adgang til Hyldagerparken og dermed også området omkring Store Vejleå. Til glæde for børnefamilierne er der nu også blevet adgang til Dyregården via denne adgangsvej.

Online Booking